Forbundet har fått ny generalsekretær

Av Torkil Hvidsten

Publisert 07.11.2019

Aurora Marie Nome kom hjem da hun fant Forbundet og fikk tro på feminisme, palestinernes frihetskamp, skeives rettigheter og Jesus samtidig. Hun tok over som generalsekretær etter Torkil den 1. november. Nå er hun klar for å bygge Forbundet videre.

Som generalsekretær har hun ansvar for oppfølging av økonomi, ansatte, medlemmer og lokalforbund. I tett samarbeid med landsstyret er det hun som nå skal utvikle Forbundet videre. 

– Jeg ønsker å bygge videre på den enorme organisasjonsbyggingen som Torkil Hvidsten har gjort i løpet av sine seks år som generalsekretær. Forbundet har blitt en proff, landsdekkende og studentstyrt organisasjon, og jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle denne viktige, kristenprogressive organisasjonen, sier Aurora.

Aurora kommer fra stillingen som organisasjonsutvikler i NKS. Før det har hun blant annet vært ledsager for Kirkens Nødhjelp i Palestina og jobbet for Røde Kors på Madagaskar og i Kenya.

– Forbundet er unikt fordi det er et åpent og inkluderende fellesskap der det er studentene selv som styrer. Det gir medlemmene et unikt eierskap til organisasjonen, fortsetter hun.

Aurora har en bachelorgrad i utviklingsstudier, har vært aktiv i KFUK-KFUM og vært styreleder i Palestine Network Norway. Hun tar med seg det internasjonale engasjementet inn stillingen.

Aurora sammen med landsstyremedlemmer i Forbundet: F.v.: Andreas Torgrimsen Eggesvik, Ingvil Holthe Enoksen, Marte Holm Simonsen, Lilly Marie Spjelkavik Hansen og Alex Ramstad Døsvik

Aurora er oppvokst i Marnardal i Vest-Agder. Hun er glad i kuer, katter, motorsykler, biler, foto, musikk, ski og politikk.

– Da jeg vokste i bibelbeltet på Sørlandet, var det vanskelig å være kristen og samtidig være feminist, Palestinavenn og tilhenger av skeives rettigheter. Jeg trodde at jeg ikke var kristen nok eller kristen på riktig måte, forteller Nome. – Derfor ble Forbundet et fristed der jeg kunne være kristen med hele meg. Slik tror jeg det også er for mange andre unge mennesker, som trenger et inkluderende hjem som Forbundet.

– Jeg håper at Forbundet i løpet av min tid som generalsekretær fortsetter å vokse og setter sitt merke på organisasjonskartet både i Norge og verden. Vi har gjennom hele Forbundets historie gått i front og tatt kampene før noen andre har turt å gjøre det. Det er det så viktig at vi fortsetter med! Vi må også samarbeide mer med organisasjoner vi mener det samme som, for sammen blir vi sterkere.