Nyttårshilsen AKT-redaksjonen

Av Eilif Tanberg

Publisert 03.01.2020

2019 har vært et hektisk, spennende og begivenhetsrikt år for Aktuelt Kristenprogressivt Tidsskrift.

Et begivenhetsrikt år

Forbundets medlemsblad har opplevd flere endringer: vi har gått fra å være et kristenradikalt til å bli et kristenprogressivt tidsskrift – en endring som er med på å stake ut kursen for hva nye AKT skal være: en arena ikke bare for Forbundsnytt, men også debatt og opplysning med et tydelig kristenprogressivt preg.

«Progressiv kristendom» har i det siste blitt en viktig del av det Forbundets identitet.

Nye AKT skal gi begrepet «kristenprogressiv» innhold, slik at det ikke blir et tomt uttrykk.
I tida fremover skal vi være med på å definere hva det vil si å ha en levende, relevant og modig kristen tro gjennom Jesu radikale kjærlighet.

Et nytt AKT

Det har vist seg umulig å ikke kalle nettmagasinet AKT for «nye AKT». Den andre store endringen vi har gjennomgått er nemlig overgangen fra papir til nett.

Vi har gått fra å kun være et medlemsblad i form av et papirtidsskrift som utgis en gang i året, til et nettmagasin med nye og spennende muligheter. For eksempel kan vi komme med hyppigere oppdateringer og engasjerende innhold som når mennesker utover våre egne rekker.

Denne høsten har gått med til å bli kjent med disse mulighetene – et spennende og krevende arbeid, som har medført alt fra publisering av en AKT-artikkel i Transit nettmagasin til endeløs hodekløing i møte med Facebooks publiseringsverktøy.

En titt inn i spåkula

Hva vil så 2020 bringe med seg av muligheter og utfordringer? Aller først skal vi fortsette med å skrive om viktige saker og intervjue interessante mennesker – kort og godt lage innhold som vitner om en levende tro som tør å være solidarisk i møte med homohat, okkupasjon og klimakamp.

I året som kommer skal vi jobbe for å skape enda større engasjement blant forbundere, i tillegg til andre som gjerne vil lese det jeg liker å kalle Norges desidert mest kristenprogressive nettmagasin (sikkert også det eneste) – et magasin vi forbundere kan være stolte over!

Jeg ønsker dere et godt nytt år, og takker for følget dette året.

Jeg håper du vil slå følge med AKT i 2020 også!

Eilif Tanberg
Redaktør i AKT